Floral Scroll

zaterdag 26 maart 2011

Mijn "Levensproject"

Wat ik jullie niet wil onthouden zijn mijn POTC blokken. Ook ontzettend leuk werk. Je kan hier lekker spelen met kleuren, patroontjes en tekeningen in de stof. Wat mij echter tegenvalt is dat het onzettend veel werk is. Niet om zo'n blok te maken maar om dan alles weer samen te voegen. Het zijn allemaal kleine "steentjes" die er tussen in komen.
Jullie snappen nu waarschijnlijk wel waarom ik dit mijn Levensproject noem. Dan werk ik er weer eens aan , dan weer eens een poosje niet. Zo vorderd het gestaag.
Wat jullie op de foto zien is een hoekstuk, het blauwe blok moet er nog aan vast komen.
Veel plezier , Ria

Hexjes update


Zoals ik had beloofd de update van de Hexagons. Ik vind het echt heel leuk werk.
Je kan je eigen "ei" er in kwijt om maar een beetje in de paassfeer te komen. Als je èèn keer zo'n Hexje zelf hebt ontworpen/gemaakt wil je wel doorgaan. Zo vergaat het mij tenminste. Daarnaast kan je er ook wel wat reststofjes in kwijt, als je tenminste niet aan een kleur gebonden bent. Voorheen reeg ik alle stofjes om de papiertjes heen. Tegenwoordig plak ik alles. Ik had eerst een officiele lijmstift (volgens mij van Clover), nu doe ik het met een gewoon plakstiftje die ik bij Blokker haal. Er zitten 2 kleine en 1 grote lijmstift in voor ik geloof €0,70. Ik heb echt geen aandelen hoor maar wil wel graag mijn bevindingen delen. Niet al te dik ingesmeerd haal je zo de papiertjes er weer uit. En vergeleken bij het rijgen van de papiertjes scheelt het enorm in tijd.
Hexjes groet, Ria




maandag 21 maart 2011

Quilt voor Maureen

Van de restanten van Anne haar quilt heb ik nog dit kleuterquiltje gemaakt. Met deze blokken was ik al begonnen om er een quilt voor Anne van te maken.
Ik vond echter het blok zo bewerkelijk dat ik toch heb besloten om een simpeler blok te kiezen.
Maureen is de kleindochter van mijn vriendin. Vorige week heb ik het quiltje weggebracht. Ik moest ook nog steeds op kraamvisite dus dit kwam heel mooi uit.
Maureen ligt nu ook onder dezelfde kleur quilt als Anne.

Posted by Picasa

zondag 20 maart 2011

Quilt voor Anne


Vorige week werd mijn kleindochter Anne 7 jaar. Er moest natuurlijk ook een quilt voor haar bed komen. De top was al een poosje af maar ja dan het doorpitten nog.
En nu dankzij mijn quiltframe waar ik mijn eigen naaimachine op kan zetten heeft Anne eindelijk haar quilt. Op de bovenste foto wordt er nog aan gewerkt en op de onderste ligt de quilt op Anne haar bed.
Ze is er wel erg blij mee.(en oma apetrots)

vrijdag 18 maart 2011

Hexagon manie


Bij deze een van de projecten waar ik mee bezig ben.
Ook ik ben gezwicht voor de Hexagon manie uit het blad Quilt en zo.
Zeer verslavend. Je kan je eigen Hexagon "ontwerpen" en heel veel van je reststofjes gebruiken.Wat ik hier laat zien is het begin, inmiddels heb ik er weer een aantal klaar liggen die hierbij aankunnen.
Binnenkort een update.
Have fun,Ria

woensdag 16 maart 2011

Ook ik op het blogpad....

Eindelijk is het mij gelukt. Op dit blog wil ik jullie laten zien waar ik zoal mee bezig ben. De titel van mijn blog verklapt het al. Alles wat maar enigzins met lapjes en draadjes te maken heeft.
Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.