Floral Scroll

zondag 17 april 2011

De "Quiltmutsen".


De "Quiltmutsen"dat is dus de naam van onze groep die de 2e dinsdag van de maand samen komt in de Ganzerik in Oppenhuizen. Ieder doet gewoon waar zij mee bezig is maar afgelopen September 2010 hadden we besloten om toch maar eens aan een "project"te beginnen.

Het voorstel was om allemaal 1 blok van 24 cm. in je eigen favorite kleur en eventueel ook patroon te maken. De eerst volgende keer, dus in oktober ging het blok naar een ander. Die maakte er vervolgens ook weer een blok bij in de kleuren van diegene van wie het blok was.

Eigenlijk een Round Robin dus. Het stuite in eerste instantie best wel op wat weerstand want sommige van ons hadden dit nog nooit gedaan. Naarmate de maanden vorderden werd iedereen enthousiast. Het verplichte een ieder van ons om eens met hele andere kleuren te werken dan dat ze voor hun zelf ooit zouden doen. En zie hier het resultaat. Afgelopen dinsdag was de cirkel rond en kregen we allemaal ons eigen stapeltje blokken 9 in totaal waarvan we er maar 1 zelf hadden gemaakt. Op de foto's ligt het eigen gemaakte blok in het midden. Sommigen maken er zelf nog een aantal blokken bij (waaronder ikzelf, sta niet op de foto, mijn blokken zijn de rood/witte)maar een paar dames laten het zo en kochten er gelijk een kleurtje bij voor de rand. Ik hoop het geheel hier ook nog eens een keer te laten zien maar hier dus een voorproefje.

1 opmerking: