Floral Scroll

zondag 10 april 2011

Speldenkussen en garenzakje/naaldenmapje uit de oude doosVan een lieve mevrouw kreeg ik dit mooie geborduurde speldenkussen. Wat erop staat is met kopspelden gedaan. Waarschijnlijk is de vulling zaagmeel. Ik zou het open moeten maken om te zien of dat echt zo is.

Ik kreeg het kussen verpakt in blauw papier. Er zat ook nog een briefje bij waarop staat dat het kussen is geborduurd in 1842 door een fam. lid van de betreffende mevrouw. Het blauwe papier was ter bescherming van de kleuren van het borduursel en de invloed van het licht op de stof.

Zo kreeg ik ook het geborduurde zakje. In het zakje kan je de klosjes garen doen en aan de onderkant zit een flapje met daar een paar stukjes vilt voor de naalden. Je kan de roestplekjes nog zien waar de naalden hebben gezeten.

Ik kreeg dit van haar omdat zij wist dat ik "handwerken"erg leuk vond/vind en zij vond het een geruststellende gedachte dat deze oude handwerkjes niet op de rommelmarkt terecht kwamen.

En ik ben er erg blij mee. Wordt vervolgd.


Veel kijk plezier, gr.Ria


3 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een mooi kado
  Daar moet je heel zuinig op zijn
  Bofkont

  BeantwoordenVerwijderen
 2. <dat is een geschenk om zeker aan je hart te drukken, want die mevrouw geeft haar diepste gevoelens bloot. Een onbeschrijfelijk geschenk. Ben blij dat het in goede handen is gekomen. Veel genot ermee. Geniet ervan. Groetjes uit Brugge Carine http://patchworkstar.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet een bijzonder gevoel geven toen je het kreeg, het geborduurde zakje vind ik erg leuk.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen